De winkel zal gesloten zijn op 20/7 t.e.m. 4/8.                   Alle bestellingen tot en met 18/7 kunnen nog verzonden worden.                        Alles erna zal pas vanaf 5/8 verwerkt worden.

Ons verhaal

Herbômont is de voortzetting van hoe Stefaan en Riet De Wever, sinds 1982, gezondheid in de groene kijker zetten.
De naam werd gegeven in 2008, toen zij zich vestigden in Vloesberg op de Hurdumont, in een groene oase vol met eetbare planten. Voortgaand op de lokale kruidengeschiedenis werd de plek toen “ferme d’Herbômont” gedoopt.

De bezielers die naast het educatieve werk ook een winkel uitbaten, gaven de fakkel door aan hun dochter, Saartje, die in 2017 de winkel een nieuwe locatie gaf in Sint-Amandsberg. Naast de winkel werd er ook een webshop opgestart met afhaalpunt waar dagelijks bestellingen met veel zorg verpakt en verzonden werden naar zowel België als Nederland. Naast de online etalage van het met zorg geselecteerde productenaanbod biedt deze website ook een grote bron van informatie voor de gezondheidszoeker. In 2023 besloot Saartje te stopten met de winkel.

Zelf waren wij Kim en Laurens al enkele jaren klant en vonden het dan ook zeer jammer dat deze authentieke winkel zou sluiten.
Door onze gezamenlijke passie voor de natuur en gezonde voeding hadden we reeds het idee om ooit samen iets op te starten. De sluiting van Herbomont leek dan ook plots op ons pad te komen. De winkel en webshop krijgen een fysieke remake op een nieuwe locatie in Sint Amandsberg, en het specifieke gamma blijft behouden.

Kim is reeds 15 jaar actief als grafisch vormgever/drukker en verzorgt de huisstijl, fotografie, website en sociale media van Herbomont. Hou zeker onze Facebook en Instagram in de gaten om de werking, nieuwe producten en vernieuwende recepten te ontdekken. Ze ontvangt jullie graag met een grote glimlach in onze winkel.

Laurens is reeds 20 jaar actief als geluidstechnieker bij verschillende muziek en theater producties. In 2020 kwam er plots veel tijd vrij om met zijn andere passies bezig te kunnen zijn.
Hij heeft verschillende opleidingen gevolg waaronder: 2 jarige opleiding Herborist bij syntra, jaaropleiding permacultuur ontwerpcursus in Orval bij Bert Dhondt, wildpluk jaartraject bij Lieve Galle, Biolandbouw bij NAC met stage bij Netelvuur/Natuurplus.

Contact

Per telefoon: +32 (0) 497 66 25 39
Via het contactformulier

Welkom in de winkel op de

Antwerpsesteenweg 213

9040 Sint-Amandsberg (Gent)

maandag tot vrijdag van 09.00u tot 15.00u

woensdag van 09.00u tot 12.00u

gesloten op zaterdag en zondag

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.